En diskusproplaps er noget man kan komme over

At gå rundt og have ondt I ryggen kan være yderst invaliderende for den enkelte person, især hvis det for eksempel er en diskusproplaps man har fået.

Når man får en diskusproplaps kan det være, at man tænker, at det aldrig er noget, som man kommer over fordi, at det er noget, som man tænker over konstant. Man kan ikke tænke på noget andet og det bliver så stor en del af ens liv, at man ikke kan forestille sig, at det pludseligt kan gå væk igen. Det bliver sværere at gå rundt på sine ture i Odense og andre steder på Fyn og måske holder man sig endda mere inden døre fordi, at man undgår at gå ud. Du kan klikke her og få mere information om hvordan du håndterer en diskusproplaps.

Hvis man har løbet tidligere er det måske sådan, at en diskusproplaps sætter en stopper for dette fordi, at man simpelthen har så ondt. Men sådan behøver det dog ikke at være i hele ens liv. For der er mange mennesker, som altid har været aktive løber og som pludseligt får en diskusproplaps, hvorefter de ikke løber i noget tid. Efter noget tid kommer de dog i gang igen og det er noget af det, som er vigtigt – at komme i gang. For hvis man ikke kommer i gang i ordentlig tid kan det desværre blive lidt sværere at komme i gang med at kommer over den diskusproplaps og komme i løbeskoene igen.

4Tips til løb

Hvis du ønsker at komme i gang med at løbe er der mange ting, som du kan gøre for at komme i gang selvom du har fået en diskusproplaps. Du kan følge en lang række råd og så vil du langsomt kunne komme i gang med at løbe igen. For det første er det vigtigt, at du ikke lægger for hårdt ud. For en diskusproplaps er naturligvis noget, som er en alvorlig ting og noget som man skal tage meget alvorligt. Derfor skal du starte med blot at løbe et par gange om ugen og altid restituere 1-2 dage før du går i gang igen.

En anden ting, som du kan gøre er at starte ud med at løbe nogle korte ture i stedet for at løbe de lange ture, som du måske engang var vant til at løbe. Men man er nødt til at indse, at livet efter en diskusproplaps altid vil være lidt anderledes. Hvis du følger det rigtige træningsprogram kan du endda være oppe og i gang igen efter blot 12 uger. Efter blot 12 uger med at følge et helt skræddersyet træningsprogram kan du nemlig være sikker på, at du kommer til at løbe 5 km igen ligesom du måske gjorde inden du fik en diskusproplaps i lænden. Men det er så til gengæld også yderst vigtigt, at du følger programmet til punkt og prikke for ellers vil det ikke virke. Det nytter ikke noget, at man snyder i sit program.