Vil du gerne være effektiv? Brug testværktøjer

Det menneskelige sind er en finurlig ting. Det er så komplekst, at videnskaben stadig ikke rigtig helt har forstået, hvad tanker er og hvordan det er de kommer. Og hvordan vores personligheder er. Man kan med sikkerhed sige, ud fra DNA, hvordan en person kommer til at se ud, hvilke sygdomme de er tilbøjelige for at få og meget, meget mere. Men der er altså ingen test som rent faktisk siger hvilken slags person man kan blive, og det er jo på mange måder endnu vigtigere. For det er ikke altid vigtigt, om man ser godt eller dårlig ud, eller om man kommer til at få cancer i 80erne eller ej, det er nemlig den tilgang man har til livet, som influerer alting. En speciel type person kan udrette meget i et dårligt korpus mens en anden kan vinde hver eneste præmie i genlotteriet men stadig ikke bruge det til noget simpelthen fordi, at de ikke har personligheden til det. Så hvordan knækker man den kode?

Det er noget mange mennesker har prøvet at undersøge og vi er desværre ikke rigtig tæt nok på at forklare helt videnskabelig hvordan personligheder og lignende fungerer. Når vi gør det vil det blive en revolution inden for videnskab og forretning, fordi man nu vil kunne se på ens person psyke rent fysisk og evaluere derfra. Men indtil videre har vi ingenting, eller har vi? Selvom vi ikke kan få den fysiske forklaring på en person, så er der faktisk stadig rigtig mange muligheder for, at undersøge en person og deres tanker. Dette gøres gennem forskellige testværktøjer som siger forskellige ting om personerne. Det kunne for eksempel være en intelligenstest som siger, hvor skarp man egentlig er (dette kan have store effekter på en persons personlighed), eller en personlighedstest som siger, hvilken slags person man er. Så selvom vi ikke har grunden til hvordan vi er, så har vi med disse testværktøjer nogle rimelig skarpe måder at kategorisere og klassificere folk efter, og ud fra det så kunne udregne nogenlunde hvordan de ville trives og ikke trives.

 

Men hvad er formålet med disse testværktøjer?

Man kunne jo så sige til sig selv ”ja det lyder meget fint, at man kan finde ud af forskellige ting om en person, men hvad kan vi bruge det til?” Og det er så her, at den sjove del begynder. For det har faktisk vist sig at det er ved at blive en moderne trend at tage disse kurser hvori flere tager disse tests, og så får resultaterne tilbage. Virksomheder er i stor stil begyndt at bruge det til bedre at forstå ikke kun lederne i virksomheden men også endda deres medarbejdere. Når man får indblik i en persons personlighed og meget mere, er det altså meget nemmere at tilrettelægge arbejdsdagen efter deres behov og derved lave arbejdspladsen om til et fedt sted at være hvor der bliver lavet rigtig mange ting.

Ligeledes kan man bruge det på ledere for at se, om de er naturlige ledere eller ej. Det er ikke fordi man skal tage dette helt afgørende, afvigelser kan forekomme, men det er i hvert fald et skud i den rigtige retning. Og alle undersøgelser peger på, at det rent faktisk virker. Stort set alle virksomheder som har gjort brug af dette har rapporteret, at de har haft det meget nemmere i deres hverdag efter de tog de ændringer som der blev anbefalet på baggrund af de forskellige tests. Det er altså en god og billig måde lige at øge produktiviteten en lille smule således, at man kan tjene lidt flere penge.