Er du træt af al den snorken?

Det kan både være en selv, der døjer med en ulidelig snorken, eller det kan være en partner eller en anden, der står en nær, som forstyrrer nattesøvnen. Nogle mennesker er flove over at tale om det, hvilket blot kan risikere at medføre, at frustrationerne bygger sig op. Det er en dum idé at lade det ske, og derfor bør man have dialogen om snorken, hvis det er noget, der er til bemærkelsesværdig og/eller daglig gene. Det er jo også kun på den måde, at man kan få gjort noget ved det. For det er nemlig ikke umuligt at slippe af med en slem snorken og genvinde sin fulde nattesøvn. Der findes et fantastisk lille mundstykke, som et af verdens mest populære snorkeløsninger, og som eksperter i søvnforstyrrelser har anbefalet i mere end 10 år. Det findes sågar kliniske beviser på, at midlet virker, og i dag har det hjulpet tusindvis af mennesker, der døjer med snorken. Ved at følge linket her, kan du finde mere information om en af de måder, hvorpå du kan stoppe den genstridige snorken og får din nattesøvn tilbage.

1438803764_9376c78672_z

Snorken kan være tegn på søvnapnø

Folk snorker i mere eller mindre grad. Men en voldsommere form for snorken kan være tegn på en reel sygdom, nemlig søvnapnø. Snorken skyldes som oftest en delvis blokering af de øvre luftveje placeret bag tungen. Når vi sover, bliver luftvejene smallere, fordi musklerne slapper mere af, og der forekommer snorken. Lider man af søvnapnø, sker det i en sådan grad, at det kan gå ud over sundheden. Man vil opleve at falde uønsket i søvn og føle sig konstant træt. I sidste ende kan søvnmanglen føre til forhøjet blodtryk og hukommelses- og koncentrationsproblemer. Men heldigvis er det en sygdom, der kan behandles – og det bør man få gjort.

Søvn er vigtigt for et sundt liv

Sunde søvnvaner er en vigtig del af en sund livsstil. Når man sover, sætter kroppen i gang med en række processer, der bl.a. er med til at påvirke ting som immunforsvar og hukommelse. Sover man den anbefalede mængde timer, som er ca. 7-8 timer, vil man bruge ca. en tredjedel af livet på at sove. Der skal ikke det store matematiske geni til at regne ud, at det derfor er vigtigt, hvis man lider af snorken, at gøre noget ved det for at opretholde et sundt liv. Se mere her.